Suomen Verkko-Opisto

Ilmoittaudu tapahtumiin

Suuri tulevaisuuskeskustelu -paneeli

Suuri tulevaisuuskeskustelu -paneeli on jatkoa huhtikuun tilaisuudelle teemalla:

Panelisteiksi ovat varmistuneet Jouni Kangasniemi, Opetus- ja kulttuuriministeriö, Piia Simpanen, Teknologiateollisuus ry, Mikko Jordman, Nurmijärven lukion rehtori sekä Juha Telkkinen, Suomen Verkko-Opiston hankejohtaja.

Paneelin vetäjänä toimii Reidar Wasenius, joka on mm. kokenut kouluttaja ja valmentaja, kolmikielinen esiintyjä ja moderaattori, toimittaja, kirjailija ja Aivobic-ohjaaja. Tilaisuuden aluksi onkin luvassa taatusti virkistävää Aivobic-treeniä! (Ks. http://briim.fi/fi/category/aivobic/)

Missä? Helsingin työväenopisto, Opistotalo, Juhlasali (Helsinginkatu 26) tai etäyhteyden välityksellä

Milloin? Perjantaina 21.11.2014 klo 13-15.45. Kahvitilaisuus klo 16-17

Tilaisuus on maksuton!

Ilmoittaudu tapahtumaan 19.11.2014 mennessä.

Paneelin vetäjä Reidar Wasenius

Reidar Wasenius on toiminut opetuksen ja koulutuksen parissa Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1984. Hänen työnantajiaan ovat olleet mm. Nokia, Samsung, Digital Equipment Corporation, TEKES, Yleisradio sekä monet opinahjot. Tällä hetkellä hän toimii yrittäjänä ja auttaa aivovalmentajana asiakasyritystensä työntekijöitä voimaan paremmin ja saavuttamaan parempia tuloksia.

Reidar on medioiden viikottain käyttämä asiantuntija aivojen, oppimisen ja viestinnän alueilla. Hänen viimeisin kirjansa on Helsingin seudun kauppakamarin julkaisema Yhteisöllinen media osana yrityksen arkea.

Reidar on opiskellut tietotekniikkaa Teknillisessä korkeakoulussa pääaineenaan vuorovaikutteinen digitaalinen media. Sivuaineena hän opiskeli viestintää Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa.

Panelistit Jouni Kangasniemi, Piia Simpanen ja Mikko Jordman

Jouni Kangasniemi työskentelee kehittämispäällikkönä opetus- ja kulttuuriministeriössä, aikuiskoulutuspolitiikan yksikössä. Hänen kiinnostuksen kohteita ovat mm. digitalisaation vaikutukset osaamiseen sekä opetushenkilöstön työssä tarvitsemansa osaamisen kehittäminen. Hän on intohimoinen osaamisen kehittäjä. Myös digikuvauksessa hänen tavoitteenaan on ottaa jonain päivänä SE kuva. Kotipuutarhassa parasta oli saada edelweiss kukkimaan Vantaanlaaksossa. Jouni on valmistunut Helsingin yliopistosta, pääaineenaan aikuiskasvatustiede. Sivuainekokonaisuudet hän kokosi teollisuustaloudesta ja neuvontaopista. Hän on suorittanut myös opettajaopinnot Haaga-Helian ammatillisessa opettajakorkeakoulussa.

Piia Simpanen toimii Teknologiateollisuus ry:ssä Innovaatioverkostot-ryhmän asiantuntijana. Piian työnkuvaan kuuluu mm. Euroopan komission digiprojektien sekä Teknologiateollisuuden nuoret johtajat -ohjelman koordinointi. Erityisen lähellä Piian sydäntä on organisoida Women in Tech -verkoston toimintaa. We want more… Women in Tech!

Piia opiskeli Aalto-yliopistossa bioniikkaa, johtamista ja työpsykologiaa. Hän valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 2010.

Mikko Jordman on KM ja pitkän linjan rehtori alakoulusta lukioon. Hän on toiminut myös opettajana, tvt-kouluttajana ja mediakeskuksen projektipäällikkönä.

Mikon omat mielenkiinnon kohteet liittyvät kouluinstituution kehittämiseen niin, että koulu on paikka, joka tuottaa intohimoa. Koulun tulee yhtä aikaa olla paikka yksilölliselle oppimiselle ja yhteisölliselle tekemiselle, iästä riippumatta. Uudet teknologiat ja yhteiskunnan kehitys ovat sekä mahdollisuus että haaste, yhtä aikaa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on nyt päättynyt. Kiitos mielenkiinnostasi.

Yhteystiedot

Koulutuksen käytännön asioissa ota yhteys info(at)suomenverkko-opisto.fi, puh. 050 436 4743 | 040 514 7663

www.suomenverkko-opisto.fi

Suomen Verkko-Opisto

Suomen Verkko-Opisto on valtakunnallinen digitaalisen oppimateriaalin ja verkossa oppimisen yhteenliittymä, joka edistää digitaalista oppimista kaikilla oppilaitostasoilla. Jaamme kokemuksia ja osaamista eOppimisen menetelmistä, kerromme, miten verkkomateriaaleja voi hyödyntää opetuksessa ja sen tukena sekä annamme koulutusta siitä, mitä kaikkea digitaalisuus opetuksessa kattaa.

Olemme valtakunnallinen verkosto ja rakennamme Suomeen digitaalisten oppimateriaalien jakelukanavaa. Hanke kuuluu Tekesin rahoittamaan Oppimisratkaisut-ohjelmaan. Suomen Verkko-Opistoon voi liittyä yhteyshenkilöksi ja projektin etenemistä voi seurata osoitteessa www.suomenverkko-opisto.fi